Alternatív módszerek

 

 

 

Néhány szó az alkalmazott módszerekről, az utamról mely során megismertem őket:

“Az ember élete mindaddig kudarcnak tekinthető, míg nem tudakozódik valódi kiléte felől”

A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

Kovácsné Balogh Bea vagyok, 1982-ben kezdtem meg jelenlegi Földi életem.

Tanulmányaim és végzettségeim széles skálán mozognak, igyekszem röviden kiemelni a főbb állomásokat.

A tanulás születéskor kezdődik, és optimális esetben végigkíséri az életet. Mindig, mindenhol, minden helyzetben tanulhatunk hasznos dolgokat. Az tanulás és a tapasztalás az élet útja!!!

Már gyermekként is érdekeltek a természetes gyógymódok, nagyon szerettem és szeretem most is gyógynövényeket, a finom teákat, krémeket.

Először a pránanadi rendszerével ismerkedtem meg 13 évesen.

Mi is a pránanadi?

“A Pránanadi egy önfejlesztő és gyógyító rendszer, amely az élet számos területén jelent segítséget használójának. Alkalmazása nagyon egyszerű és könnyű, amelyet bárki megtanulhat.

A Pránanadi módszerét sok ezer éven át – változásoktól mentesen – őriztek Tibet területén, míg egy európai tudósnak sokévi képzés után engedélyezték a nyugati tanítását. Átadása napjainkban is a tradícióknak megfelelően történik. Magyarországon 1992 óta ismert, azóta számos családhoz jutott el.

E tan több fokozatból áll, amelyek különbözőképpen segítik a tanulót. Az első fok elsősorban a fizikai testre hat, segíti annak gyógyulását és tisztulását, míg a második fok inkább lelki hatású. Segít a nyugodtabb életben, a kiegyensúlyozott életvitel elérésében. Általa a mindennapok is kevesebb stresszel és aggodalommal telnek. A tapasztalatok azt mutatják, hogy aki gyakorolja a tanultakat, sokkal teherbíróbbá, energikusabbá válik. Megváltozhat az  emberekhez fűződő viszonyuk, és a környezet viszonya is felénk.

Ez az egyszerű és szeretetteljes módszer segít abban, hogy életünket tudatosabban éljük, fejlődjön a személyiségünk, könnyebben vegyük életünk nehézségeit. Fizikai szinten segít a gyógyulásban, és megadja a képességet, hogy családtagjainkon, barátainkon is segíteni tudjunk egészségük visszaszerzésében.”

Forrás: Magyarországi Tradicionális Pránanadi Alapítvány

Ezen ismereteimet kezdtem el bővíteni a “Rejtett Képességeket Fejlesztő Tanfolyam” során, melynek tanfolyamvezetője Rácz Edina – Metafizikai terapeuta – speciális tanácsadó.

Igazán jótékony tud lenni a masszázs, mivel segít az embereknek fizikai szinten is megszabadulni a felgyülemlett stressztől, segíti a relaxációt, energiával tölti fel az egész testet.

Nagyon kedvező hatást értem el  az indiai Ayurvédikus masszázst alkalmazva a terápiák során. Fő jellemzője az ősi kultúra tisztelete és szeretete, illetve az emberi test energetikai szemlélete. Ez a masszázs kitűnő választás azoknak, akik szeretik a lágy és közepes erősségű masszázst, mivel a masszázs során nincsenek erős gyúró technikák, ugyanakkor tökéletesen oldja az energetikai blokkokat, csökkenti a feszültséget, javítja a szervezet öngyógyító képességét, energetizál. Meleg olajjal végzett, teljes testre kiterjedő masszázs.

További alkalmazott módszerek:

Aktív szellemgyógyászat

F. E. Eckard Strohm több, mint 30 évvel ezelőtt fejlesztette ki az általa “aktív szellemgyógyászatnak” nevezett energetikai gyógyító rendszert, mely az alkalmazás egyszerűségével és rendkívüli hatékonyságával tűnik ki. Gyors segítséget nyújthat akut, konkrét problémák esetén és célzott támogatást nyújthat a gyógyulást elősegítve. Sikeresen kombinálható más energetikai gyógymódokkal. A szellemgyógyászat a tünetek gyors enyhülését vagy megszűnését szolgálja, másrészt az AROLO a tüneteket kiváltó okot szünteti meg.

Arolo-Tifar

Az AROLO hasonló a rendszerrel dolgozik, mint a delfinek. Tudósok megfigyelései szerint, a delfinek energiaimpulzusok segítségével képesek a nagy távolságból információkat gyűjteni, és felismerni a testi és lelki állapotban bekövetkezett változásokat.

Lehetővé teszi a betegségek okának felismerését, és célzatos energetikai kezeléssel való megszüntetését; a karmikus tanulófolyamatok felismerhetővé válnak, és azok gyorsabb illetve könnyebb befejezése elősegíthető. Energetikai kezelési rendszer, amely a gyors hatásmechanizmusával tűnik ki. Az alkalmazónak mindez számos lehetőséget kínál a precíz segítségnyújtásra.

Reiki

A R.A.I. tanárok a Dr. Mikao Usui által mintegy 150 évvel ezelőtt újra ezelőtt újra felfedezett gyógyító rendszert oktatják, amely az inteligens isteni energia közvetítésén alapul.

A Reiki elsajátítása és használata mindenki számára hasznos, mert hosszútávon testileg és lelkileg nagyobb harmóniát és kiegyensúlyozottságot biztosít, így segíti az egészség megőrzését. A Reikit használó ember ellenállóbbá válik az olyan egyre erősödő megterhelésekkel szemben mint például a stressz, a lég- és környezetszennyezés, az élelmiszerekben egyre sűrűbben előforduló kemikáliák mellékhatásai. A Reiki segítségével önmagunkkal és környezetünkkel való kapcsolatunk harmonikusabbá, szeretetteljesebbé és megértőbbé válik. A Reiki komoly segítséget nyújthat a pszichoszomatikus eredetű zavaroknál is. Itt kell megemlítenünk, hogy a Reiki kínálati piacán uralkodó széles és áttekinthetetlen sokszínűségben és az ezzel járó bizonytalanságban a R.A.I. a folytonosságával és világos képzési tematikájával szilárd vezetőhelyet ért el.

Kristályterápiák

Az emberi szervezet (DNS) kristályos szerkezetű. Éppen ezért a kristálykezelés mechanizmusát, végeredményét a szervezetben előforduló, valamennyi életfolyamatért, illetve jelenségért felelős ásványi anyag és kristályszerkezet kölcsönös együtt hatása adja meg. Ezáltal helyreállítódik az élő szervezet elektromágneses rezgésének egyensúlya. Az ásványok fizikai, lelki és szellemi síkon egyaránt hatnak.

SVT  – Spirituális választerápia

A Spirituális Választerápia (SVT) egy, a lélekkel foglalkozó módszer.

Az SVT segít abban, hogy felismerjük valós problémánkat, megfogalmazzuk, és megoldjuk.

Az SVT a tudat alatti elme és a lélekkrónika vizsgálatának rendszere, amelynek célja, hogy gyorsan megtaláljuk és elengedjük a diszharmonikus, korlátozó elképzeléseket, majd szerető, támogató eszmékkel és elképzelésekkel helyettesítsük azokat. Az SVT igényes, erőteljes, gyakorlatilag fájdalommentes és pontos módszer arra, hogy megváltoztassuk életünk belső és külső képét. Így lehetővé teszi, hogy sokkal szabadabban éljük az életünket.

Az SVT mint rendszer egy inga, egy táblázatkészlet és egy egyedi kérdéssorozat használatát foglalja magában a tudat alatti elme és a lélekkrónika összes diszharmonikus programozásának vizsgálatához és tisztításához.

Kvantum-mátrix harmonizálás

A két pont technika és a mátrixenergetika módszere hatékony eszköz az energetikai blokkok oldására.

A kvantum mező szinkronizáció a kvantumfizikának arra a gyakorlati alkalmazására épül, hogy a valóságot az energia és rezgés állapotával lehet leírni. A kvantummezőben minden fény és információ.

Hatha jóga

“… Indiában mindenki tudja, hogy a hatha jóga nem az “ÚT”.

Miért?

Azért, mert testhelyzeteket gyakorolni, a test megedzésén munkálkodni olyan, mintha ekét fognánk az ökrök elé.

Az biztos, hogy a testtartások tudatosítják bennünk feszültségeinket, görcseinket, és már ez is egy nagy lépés előre.

De ezeket a görcsöket a testgyakorlatok részben tudják feloldani.

Ezek sokkal mélyebben gyökereznek bennünk.